Op sokken het huis uit: 18 maanden voor verkrachting en mishandeling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Op sokken het huis uit: 18 maanden voor verkrachting en mishandeling
Zutphen, 26 september 2014

Een man uit Apeldoorn moet van de rechtbank Gelderland 18 maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk, de cel in voor de verkrachting en mishandeling van zijn ex-vriendin. Ook legde de rechtbank hem het door de officier van justitie geëiste reclasseringstoezicht op.

Ontredderde staat

De man verkrachtte in juni 2013 zijn ex-vriendin die bij hem langs kwam om wat spullen terug te krijgen. De vrouw vluchtte op haar sokken en met achterlating van haar ondergoed naar buiten, waarna zij in ontredderde staat bij de politie aankwam. Er zijn ook getuigenverklaringen, waaruit de rechtbank heeft afgeleid dat er een verkrachting en mishandeling heeft plaatsgevonden.

Ander verhaal

De man heeft verklaard dat er wel seks heeft plaatsgevonden en dus sporen zijn aangetroffen die op seks wijzen, maar dat dat een dag ervoor heeft plaatsgevonden met wederzijdse toestemming. Op de dag dat zijn ex-vriendin langs kwam, heeft er alleen een ruzie plaatsgevonden. De rechtbank hechtte aan die versie van het verhaal geen waarde, nu er behalve de man zelf, niemand anders is die zijn verhaal kan bevestigen

Zware eis

De officier eiste een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaren en reclasseringstoezicht. De raadsvrouw bepleitte vrijspraak. Zij vond de verklaring van de vrouw niet geloofwaardig. Mochten de genoemde feiten wel bewezen worden, dan bepleitte de advocate een voorwaardelijke straf met reclasseringstoezicht.

De rechtbank kwam, rekening houdend met het verleden van de verdachte en zijn verminderde toerekeningsvatbaarheid, tot de genoemde straf.

Uitspraken

Meest gelezen berichten