Openlijk geweld in uitgaansgebied Nijmegen bestraft

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Openlijk geweld in uitgaansgebied Nijmegen bestraft
Arnhem, 28 oktober 2016

De rechtbank veroordeelde een 26-jarige man uit Nijmegen en een 25-jarige man uit Cuijk voor het plegen van openlijk geweld in het uitgaansgebied in Nijmegen. De Nijmegenaar kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 maand en een werkstraf van 40 uur opgelegd. Verder moet hij een eerder voorwaardelijk opgelegd werkstraf van 40 uur uitvoeren. De Cuijkenaar kreeg een werkstraf van 120 uur opgelegd. Een 25-jarige man uit Gennep werd vrijgesproken.

Sigarettenpeuk

Asbak vol met sigaretten peuken

Op 26 juni 2015 ontstond voor een snackbar in Nijmegen een vechtpartij tussen verschillende personen. Aanleiding hiervoor was het gooien van een sigarettenpeuk in iemands eten. Er zijn meerdere personen geslagen en gestompt. Dit gebeurde ook bij een aantal personen die op dat moment weerloos op de grond zaten. De rechtbank vindt dit erg kwalijk.

Vrijspraak

Bij de strafoplegging heeft de rechtbank rekening gehouden met het strafblad van de mannen en met hun aandeel in de openlijke geweldpleging. De man uit Gennep is vrijgesproken, omdat de rechtbank op grond van de bewijsmiddelen niet de overtuiging heeft gekregen dat hij aan het openlijk geweld heeft deelgenomen.

Schadevergoeding

Tot slot moeten de mannen een schadevergoeding van 962 euro betalen aan een slachtoffer.

Uitspraken

Meest gelezen berichten