Openlijke geweldpleging in Winterswijk leidt tot taakstraffen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Openlijke geweldpleging in Winterswijk leidt tot taakstraffen
Zutphen, 18 december 2015

Twee mannen uit Winterswijk van 22 en 23 jaar zijn veroordeeld tot taakstraffen van 80 uur vanwege openlijke geweldpleging. Een 25-jarige plaatsgenoot is veroordeeld tot een werkstraf voor 50 uur.

Donker bos

Op 28 januari 2015 hebben de mannen 's nachts - samen met 3 andere medeverdachten - een 14-jarige jongen uit Winterswijk naar een donker bosrijk gebied vervoerd. Daar is de jongen op bedreigende wijze ondervraagd over een inbraak die is gepleegd bij de voormalige videotheek 'de Baron'. Hierbij heeft 1 van de mannen de jongen ook enkele klappen met vlakke hand gegeven. De jongen liep daarbij verwondingen aan zijn wang op.

Inbreuk op integriteit

Rekening houdend met het tijdstip, de locatie, het leeftijdsverschil en het getalsmatige overwicht van de verdachten gaat de rechtbank ervan uit dat de confrontatie voor de jongen intimiderend, traumatiserend en bedreigend is geweest. De mannen hebben door hun handelen een ernstige inbreuk gemaakt op de lichamelijke en geestelijke integriteit van het slachtoffer en zich schuldig gemaakt aan het spelen voor eigen rechter.

Medeverdachten

De zaak van de andere 3 medeverdachten is aangehouden. Zij zullen zich op een later tijdstip voor de rechtbank moeten verantwoorden.

De volledige uitspraken worden binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten