Opheffing beslag bankrekening na garantstelling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Opheffing beslag bankrekening na garantstelling
Arnhem, 16 mei 2014

De zaak gaat over een vrouw (eiseres) die door tussenkomst van een Huissenaar die zich medical doctor noemt (gedaagde), een borstoperatie in China heeft ondergaan. Daarvoor heeft zij van gedaagde een rekening gekregen van € 86.715,-. De gedaagde heeft beslag gelegd op de bankrekening van de vrouw om er zeker van te zijn dat dit bedrag betaald zou worden. De vrouw vordert opnieuw opheffing van dit beslag.

Geen reden voor beslag

Zij stelt onder andere dat zij al € 60.000,- contant heeft betaald. De kort geding rechter vindt dat zij met een rapport van een handschriftdeskundige heeft aangetoond dat de handtekening onder een kwitantie voor € 60.000,- van gedaagde is. Daarom moet worden aangenomen dat gedaagde al € 60.000,- heeft ontvangen en is er in zoverre in ieder geval geen reden meer voor het beslag.

Garantstelling nodig

Voor het overige is niet vast te stellen wat er rondom de operatie in China is gebeurd. Volgens de vrouw is zij naar China gelokt voor een borstoperatie onder het voorwendsel dat zij een kwaadaardige tumor had die in China verwijderd moest worden, terwijl later is gebleken dat zij slechts een cosmetische borstenlift heeft ondergaan en niet ziek was. Volgens gedaagde wilde de vrouw een borstenlift door de beste artsen van China, ongeacht de kosten en is haar steeds volstrekt duidelijk geweest dat zij daarvoor naar China ging. De vrouw heeft nog onvoldoende bewezen dat zij onder een vals voorwendsel naar China is gelokt voor een cosmetische operatie die zij niet wenste en dat zij zou zijn bedrogen. Er zijn schriftelijke verklaringen overgelegd die erop neerkomen dat de vrouw zelf, bewust de borstenlift in China wilde en heeft ondergaan en bijzonder ingenomen was met het resultaat. Daarom kan het beslag niet worden opgeheven zonder dat zij zekerheid biedt voor het restant van de vordering.

Vervolg in bodemprocedure

Omgekeerd is het verhaal van de gedaagde over de gang van zaken niet betrouwbaar. Daarom wordt zijn vordering tot betaling van het restant afgewezen. In een bodemprocedure zullen onder ede getuigen moeten worden gehoord om vast te stellen wat er precies is gebeurd.

De volledige uitspraak wordt zo snel mogelijk gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten