Opname psychiatrisch ziekenhuis voor onder andere vernieling en bedreiging

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Opname psychiatrisch ziekenhuis voor onder andere vernieling en bedreiging
Zutphen, 25 september 2017

De rechtbank sprak een 51-jarige man uit Warnsveld vrij van 2 pogingen tot zware mishandeling. Wel vond de rechtbank bewezen dat de man in een woning is binnengedrongen. Daarbij vernielde hij een ruit en bedreigde meerdere mensen. De rechtbank bepaalde daarom dat de man voor 1 in jaar in een psychiatrisch ziekenhuis moet worden opgenomen.

Een psychiater en een psycholoog concludeerde dat de man een psychotische stoornis had tijdens het plegen van de feiten. Volgens deze deskundigen kunnen de feiten de man daarom niet worden toegerekend. De rechtbank volgt deze adviezen en ontslaat de man van alle rechtsvervolging.

Opname psychiatrisch ziekenhuis

Vanwege de volledige ontoerekeningsvatbaarheid kan de rechtbank geen straf opleggen. De rechtbank bepaalt wel dat de man 1 jaar wordt opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.

Tot slot moet de man een schadevergoeding van 250 euro betalen aan een vrouw die hij heeft bedreigd.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten