Opnieuw tbs voor 45-jarige Nijmegenaar

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Opnieuw tbs voor 45-jarige Nijmegenaar
Arnhem, 14 november 2014

De rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, heeft een 45-jarige man veroordeeld in verband met het seksueel binnendringen van een (destijds) 10-jarig meisje. De man verbleef in het kader van een eerder opgelegde tbs tijdens zijn verloven bij het gezin van het meisje. Het slachtoffer zag de man als een vaderfiguur en haar vertrouwen in verdachte is op een grove wijze beschadigd.

Problemen

De eerder opgelegde tbs, ook voor zedenmisdrijven, kende de nodige strubbelingen en binnen vijf maanden na de voorwaardelijke beëindiging van de dwangverpleging heeft de man problemen op zijn werk en in zijn relatie gekregen, is hij fors afgegleden in drugsgebruik en heeft het feit plaatsgevonden.

​Opnieuw tbs

De rechtbank concludeert dat de bestaande tbs-maatregel onvoldoende bescherming heeft geboden. Ter bescherming van de samenleving is van belang dat de behandeling van de man opnieuw wordt bekeken, waarbij de dynamiek van het huidige delict moet worden meegenomen. Gelet hierop heeft de rechtbank de man, naast een gevangenisstraf voor de duur van twee jaren, weer veroordeeld tot de maatregel van tbs met dwangverpleging.

Uitspraken

Meest gelezen berichten