Oudere te zwak voor werkstraf

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Oudere te zwak voor werkstraf
Arnhem, 20 oktober 2014

De rechtbank Gelderland heeft vandaag een 75-jarige man uit Driel veroordeeld voor ontucht met een 13-jarig nichtje. De man verdient volgens de rechtbank eigenlijk een werkstraf, maar daartoe is hij fysiek niet in staat. De rechtbank ging daarom mee met de eis van de officier van justitie, en legde aan de man een geldboete op.

Verdachte heeft “de lichamelijke en geestelijke integriteit van het jeugdige slachtoffer geschonden”, schrijft de rechtbank in het vonnis. Jeugdige slachtoffers van dergelijke delicten kunnen daarvan later nadelige psychische gevolgen ondervinden. Om die reden vindt de rechtbank een werkstraf op zijn plaats. 

De deels verlamde verdachte is volgens de rechtbank echter niet in staat om een werkstraf uit te voeren. Daarom legt de rechtbank een deels voorwaardelijke geldboete op in plaats van een werkstraf. De hoogte van de geldboete is gelijk aan de door de officier van justitie geëiste geldboete. Het delict vond bijna anderhalf jaar geleden plaats. De man was niet eerder met politie of justitie in aanraking geweest.

Uitspraken

Meest gelezen berichten