PIJ-maatregel met drie maanden verlengd

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > PIJ-maatregel met drie maanden verlengd
Zutphen, 27 mei 2014

De meervoudige raadkamer voor kinderstrafzaken in de rechtbank Gelderland heeft vandaag de PIJ-maatregel van een inmiddels 24 jaar oude man met drie maanden verlengd.

De man is begin 2009 door het gerechtshof te Arnhem veroordeeld tot (onder andere) de PIJ-maatregel, naar aanleiding van een door hem eind 2007 gepleegde verkrachting te Zutphen. PIJ, een maatregel voor jonge misdadigers met een ontwikkelingsstoornis of psychische aandoening, staat voor 'plaatsing in een inrichting voor jeugdigen' en kan tot maximaal zeven jaar worden verlengd.

Door de officier van justitie is verlenging van de PIJ-maatregel met zes maanden gevorderd. De instelling heeft de rechtbank geadviseerd die vordering af te wijzen.

De rechtbank acht verlenging van de PIJ-maatregel noodzakelijk om de kans op recidive zo klein mogelijk te houden. Wel moet thans worden gewerkt richting begeleid wonen en is het einde van de maatregel duidelijk in zicht.

Uitspraken

Meest gelezen berichten