Plaatsing in psychiatrisch ziekenhuis na belaging huisartsenpraktijken en tandartspraktijk

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Plaatsing in psychiatrisch ziekenhuis na belaging huisartsenpraktijken en tandartspraktijk
Arnhem, 17 oktober 2017

De rechtbank Gelderland heeft een 45-jarige man uit Lent ontslagen van alle rechtsvervolging en bepaalde dat de man 1 jaar in een psychiatrisch ziekenhuis moet worden geplaatst. De man maakte zich schuldig aan belaging van vooral artsen, belediging en lokaalvredebreuk.

Huisartsenpraktijken en een tandartsenpraktijk

De man maakte zich onder invloed van een psychotische stoornis schuldig aan belaging van 2 huisartsenpraktijken en een tandartsenpraktijk, belediging van een medewerkster van de tandartsenpraktijk en lokaalvredebreuk. De man nam tijdens een lange periode herhaaldelijk telefonisch en per e-mail contact op met 2 huisartsenposten en een tandartsenpraktijk zonder dringende medische noodzaak. Ook was hij meerdere keren op intimiderende wijze in de huisartsenpraktijken aanwezig. Door ’s nachts continu te bellen naar de huisartsenposten  hield de man spoedlijnen bezet. De rechtbank heeft overwogen dat het ernstige feiten zijn en dat de impact op de slachtoffers enorm is.

Aard psychiatrische problemen

De rechtbank heeft toch de - door de officier van justitie - gevorderde tbs met dwangverpleging niet opgelegd omdat aard van de psychiatrische problemen maakt dat de man eerder in de ggz thuishoort dan in de tbs. Bovendien schat de rechtbank het risico op gewelddadig gedrag niet zo hoog in dat de zeer zware maatregel van de tbs met dwangverpleging noodzakelijk is.

Uitspraken

Meest gelezen berichten