Laden...

Publiek beperkt welkom bij zittingen in de rechtszaal

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Publiek beperkt welkom bij zittingen in de rechtszaal
Gelderland, 13 oktober 2020

Publiek is welkom bij zittingen van onze rechtbank. Er is nu wel maar beperkt ruimte voor publiek in de zittingszaal.

Om een rechtszaak te kunnen bijwonen moet u zich vooraf per e-mail aanmelden. Op deze manier kunnen we rekening houden met de beschikbare (nog beperkte) capaciteit in de zittingszaal en in onze gebouwen.

Om het bezoek zo verantwoord en veilig mogelijk te maken is voor onze gerechtsgebouwen een maximum aantal bezoekers vastgesteld waarbij de anderhalvemeternorm gewaarborgd blijft. Procespartijen krijgen voorrang bij beperkte ruimte in de zittingszaal of de publieke ruimtes, gevolgd door de pers. De ruimte die dan nog beschikbaar is, is bestemd voor publiek. Groepsbezoeken zijn helaas nog niet mogelijk.

Aanmelden

U kunt zich vanaf 7 kalenderdagen tot maximaal 2 werkdagen van te voren aanmelden voor een zitting. U krijgt uiterlijk binnen 2 werkdagen per e-mail bericht of u aanwezig kunt zijn, dit is tevens uw toegangsbewijs. Volgorde van toewijzing is wie het eerst komt,  het eerst maalt. Toegang tot het gerechtsgebouw is alleen mogelijk door het tonen van een e-mailbevestiging van de reservering en uw identificatiebewijs.

Wilt u zich aanmelden voor een zitting van de rechtbank Gelderland? Dan kunt u zich aanmelden via een aanmeldformulier. Vermeld bij uw aanmelding onderstaande noodzakelijke gegevens.

Noodzakelijke gegevens

Als uw verzoek niet aan onderstaande voorwaarden voldoet en/of er bijvoorbeeld noodzakelijke gegevens ontbreken, dan nemen we uw verzoek niet in behandeling. Controleer daarom goed of u alle gegevens juist hebt aangeleverd. Is dat niet zo? Meld u zich dan opnieuw aan.

  • Uw naam
  • Gegevens van de zaak die u wilt bijwonen (namen en/of zaaksnummer)
  • Soort zitting (strafrecht, bestuursrecht, civiel recht, kantonrecht etc.)
  • De locatie van de zitting en de datum waarop deze is gepland.
  • U meldt zich niet eerder dan 7 (kalender)dagen voorafgaand aan een zitting aan.
  • U meldt zich minimaal 2 werkdagen voorafgaand aan een zitting aan.
  • Is de zitting op meerdere dagen gepland? Dien dan voor elke zittingsdag die u bij wil wonen, apart een verzoek in.

 

Belangrijke informatie bij een bezoek aan de rechtbank

Meer informatie

Voor meer informatie zie ook de landelijke informatie op www.rechtspraak.nl

Uitspraken