Rechtbank keurt ontslag directeur De Oosthof af

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Rechtbank keurt ontslag directeur De Oosthof af
Zutphen, 25 juni 2014

VOF De Oosthof, een samenwerkingsverband van een groot aantal dierenartsen in de Achterhoek, heeft op ongeldige wijze de managementovereenkomst met haar directeur opgezegd. Dat heeft de voorzieningenrechter te Zutphen vandaag in kort geding beslist. 

Voor opzegging van die managementovereenkomst was, zo blijkt uit het vonnis, een vergunning van het UWV nodig. Nu De Oosthof heeft nagelaten die vergunning te vragen, is de opzegging niet rechtsgeldig en heeft de directeur recht op doorbetaling van zijn salaris. Indien De Oosthof alsnog de ontslagvergunning van het UWV krijgt dan dient zij een opzegtermijn van drie maanden in acht te nemen, zo bepaalde de voorzieningenrechter.

De directeur had ook gevorderd dat hij zijn werk weer zou kunnen hervatten. De voorzieningenrechter heeft die vordering afgewezen omdat het voldoende aannemelijk was geworden dat er geen kans meer bestaat op een vruchtbare samenwerking.

Uitspraken

Meest gelezen berichten