Rechtbank laat omgevingsvergunning bouw wandelbrug Gorsselse heide in stand

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Rechtbank laat omgevingsvergunning bouw wandelbrug Gorsselse heide in stand
Arnhem, 31 oktober 2017

De rechtbank heeft de omgevingsvergunning voor de bouw van een wandelbrug op de Gorsselse heide in stand gelaten. Volgens de rechtbank heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem voldoende onderbouwd dat de brug ruimtelijk past in het natuurgebied. 

De stichting ‘Marke Gorsselse Heide’ kreeg een vergunning voor de bouw van de wandelbrug, die op schroefpalen in het Luteaven wordt gebouwd. De Stichting ‘Vrienden van de Gorsselse Heide’ stelde beroep in tegen de vergunning voor de wandelbrug. Zij vreesden dat met de schroefpalen van deze brug de bodem van het Luteaven beschadigd zou worden. Daarnaast zijn zij van mening dat de wandelbrug niet past in het natuurherstelplan, dat voor de Gorsselse Heide geldt.

Palen beschadigen bodem ven niet

Volgens de rechtbank heeft de gemeente voldoende toegelicht dat de wandelbrug - hoewel deze niet is voorzien in het natuurherstelplan maar daarmee toch niet in strijd is – ruimtelijk past op de heide. Daarnaast blijkt uit onderzoek door een deskundige dat de schroefpalen de bodem van het ven niet beschadigen. Het beroep van de Stichting Vrienden Gorsselse Heide is daarom ongegrond.

Uitspraken

Meest gelezen berichten