Ruzie om afstandsbediening resulteert in werkstraf

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Ruzie om afstandsbediening resulteert in werkstraf
Zutphen, 15 augustus 2014
Tijdens een echtelijke ruzie in Doetinchem in de nacht van 31 december 2013 op 1 januari 2014 hebben verdachte en zijn partner, terwijl zij in hun woning in bed lagen, ruzie gekregen over de afstandsbediening. Verdachte heeft zijn partner geslagen, op het bed geduwd en haar met zijn handen bij de keel gepakt. Vervolgens heeft hij gezegd dat hij haar wel kon vermoorden. Aangeefster wist te ontvluchten en rende schreeuwend naar buiten. Verdachte kwam ook naar buiten en sleurde aangeefster aan haar haren weer naar binnen. Bij de voordeur greep hij haar weer bij de keel. Op dat moment kwam er een aantal buurvrouwen aanlopen, waarop verdachte haar losliet en naar boven rende.

Geen bewijs

De rechtbank heeft verdachte vrijgesproken van poging doodslag en poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel, omdat niet bewezen kan worden dat verdachte de opzet had om zijn echtgenote te doden, dan wel zwaar lichamelijk letsel toe te brengen.

Bedreiging en mishandeling

De rechtbank is ten aanzien van het bedreigen met de dood, anders dan de raadsman, van oordeel dat de situatie dusdanig bedreigend was voor het slachtoffer, gelet op het fysieke overwicht van verdachte op het slachtoffer en de positie waarin het slachtoffer zich bevond in combinatie met de bedreiging die verdachte tegen haar uitte, dat bij het slachtoffer de gerede vrees heeft kunnen ontstaan dat verdachte haar daadwerkelijk van het leven zou beroven. Naar het oordeel van de rechtbank kunnen de gebruikte woorden in relatie tot de geschetste omstandigheden anders worden uitgelegd dan dat verdachte op dat moment zijn partner vrees heeft willen aanjagen. De rechtbank veroordeelt verdachte voor bedreiging en mishandeling tot een taakstraf van 100 uren, waarvan 40 uur voorwaardelijk.

De volledige uitspraak is via onderstaand ECLI-nummer te lezen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten