Ruzie op de A2: werkstraf en ontzegging rijbevoegdheid

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Ruzie op de A2: werkstraf en ontzegging rijbevoegdheid
Arnhem, 22 januari 2016

Een 55-jarige man heeft zich schuldig gemaakt aan een poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Na een verkeersruzie op de A2 heeft hij zeer agressief gereageerd. 

Klem tussen auto's

Op de vluchtstrook wordt het verdachte, naar eigen zegge, zwart voor de ogen. Hij is toen met zijn auto over de vluchtstrook ingereden op een medeweggebruiker, waarbij deze klem kwam te zitten tussen zijn eigen auto en de auto van verdachte. Daarbij is het slachtoffer enige meters meegesleurd en is het slechts een kwestie van geluk geweest dat het slachtoffer nauwelijks letsel heeft overgehouden aan het incident.

 

Auto als wapen

Verdachte heeft door zijn handelen het slachtoffer en ook een getuige die alles heeft waargenomen angst aangejaagd. Hij heeft de auto waarin hij reed gebruikt als wapen.
De rechtbank neemt dit alles de verdachte bijzonder kwalijk. Naast de gevolgen voor het slachtoffer, draagt een dergelijke gedraging bij aan gevoelens van onveiligheid onder medeweggebruikers in het algemeen
 

Uitspraak

Verdachte wordt veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf, de maximale werkstraf (240 uur) en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor 12 maanden.

Uitspraken

Meest gelezen berichten