Ruzie op straat tussen ex-echtgenoten bestraft

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Ruzie op straat tussen ex-echtgenoten bestraft
Zutphen , 18 augustus 2015

Een 44-jarige vrouw een 55-jarige man uit Zutphen zijn veroordeeld voor het mishandelen van een vrouw in april 2013. De vrouw is veroordeeld tot een werkstraf van 40 uren. De man is veroordeeld tot een werkstraf van 30 uren. Daarnaast moeten zij het slachtoffer een schadevergoeding van in totaal 250 euro betalen.

De 55-jarige ex-echtgenoot van het slachtoffer is samen met zijn 44-jarige vriendin naar de woning van het slachtoffer in Zutphen gereden waar het tot het een confrontatie is gekomen tussen de verdachten en het slachtoffer. De man en de vrouw hebben de aangeefster op de openbare weg voor haar woning geslagen en geschopt en daarvan zijn meerdere personen getuige geweest. Getuigenverklaringen spreken elkaar op een aantal punten tegen, maar duidelijk is dat er is geslagen, gestompt en gekrabd.

De rechtbank legt de man een werkstraf van kortere duur op dan de vrouw omdat er bij de man minder geweldshandelingen tegen het slachtoffer bewezen kunnen worden. De rechtbank ziet geen aanleiding om een contactverbod zoals door de officier van justitie is verzocht, op te leggen. Op zitting is gebleken dat er geen enkel contact meer is tussen beide ex-echtgenoten.

De volledige uitspraken zijn via onderstaande ECLI-nummers te lezen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten