Steekpartij ex-partners: vrouw krijgt werkstraf, vrijspraak voor man

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Steekpartij ex-partners: vrouw krijgt werkstraf, vrijspraak voor man
Arnhem, 28 mei 2014

De rechtbank heeft vandaag een 20-jarige vrouw uit Nijmegen veroordeeld voor poging zware mishandeling tot een werkstraf van 120 uren en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden met een proeftijd van 2 jaar. Daarnaast heeft de rechtbank vandaag een 21-jarige man uit Nijmegen (de ex-partner van de vrouw) vrijgesproken van bedreiging en ontslagen van alle rechtsvervolging ten aanzien van mishandeling.

De man en de vrouw hadden in augustus 2013 een confrontatie op de openbare weg, de Grootstalselaan in Nijmegen. Hierbij had de vrouw een aardappelschilmesje in haar hand, waarmee ze stekende bewegingen heeft gemaakt in de richting van het bovenlichaam van de man. Hierdoor heeft de man een wond in zijn borststreek opgelopen. Hij liep hierdoor wel kans op zwaar lichamelijk letsel.
Als reactie op de aanval van de vrouw heeft de man de vrouw tegen haar lichaam en eenmaal tegen haar hoofd geslagen. De rechtbank is van oordeel dat de man heeft gehandeld uit zelfverdediging. Hij wordt dan ook ontslagen van alle rechtsvervolging.
De man wordt tevens ervan beschuldigd de vrouw te hebben bedreigd. De rechtbank twijfelt over de betrouwbaarheid van de verklaringen hierover en spreekt hem hiervan vrij.

De rechtbank legt de vrouw, naast de werkstraf van 120 uren, een voorwaardelijke gevangenisstraf op van drie maanden, met een proeftijd van twee jaar. Tijdens deze proeftijd moet de vrouw zich laten behandelen. De rechtbank neemt het de vrouw kwalijk dat ze een mes heeft meegenomen naar de confrontatie met haar ex-partner. Verder is de vrouw de agressor geweest en vond het gebeuren plaats op een fietspad langs een openbare weg en zijn diverse mensen daarvan getuige geweest. Een dergelijk feit zorgt niet alleen voor gevoelens van angst en onveiligheid bij het slachtoffer maar ook binnen de samenleving in het algemeen. De voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden dient ertoe om de vrouw ervan te weerhouden in de toekomst opnieuw een strafbaar feit te plegen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten