Straf voor aanrijden verkeersregelaar

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Straf voor aanrijden verkeersregelaar
Arnhem, 23 mei 2014

Een 54-jarige automobilist uit Bruchem is voor het aanrijden van een verkeersregelaar en het doorrijden na die aanrijding, veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes weken en een onvoorwaardelijke werkstraf van 140 uren. Daarnaast krijgt de man een rij-ontzegging van acht maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk.

Aanwijzingen genegeerd

De rechtbank Gelderland rekent het de automobilist zwaar aan dat hij bij wegwerkzaamheden de aanwijzingen van een verkeersregelaar, die duidelijk herkenbaar was en voorgeschreven kleding droeg, heeft genegeerd en heeft gemeend langs deze persoon te moeten rijden. Vervolgens is hij niet gestopt nadat hij de verkeersregelaar had aangereden. Met zijn houding is de man voorbijgegaan aan het feit dat een verkeersregelaar er op moet kunnen vertrouwen dat hij zijn werk in veiligheid kan doen en dat verkeersdeelnemers de door hem gegeven aanwijzingen opvolgen.

De volledige uitspraak is via onderstaand ECLI-nummer te lezen. In de video geeft de persrechter een toelichting op deze uitspraak.

Uitspraken

Meest gelezen berichten