Straf voor Winterswijker die 5 agenten bedreigde

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Straf voor Winterswijker die 5 agenten bedreigde
Zutphen, 09 november 2017

Een 46-jarige man uit Winterswijk heeft 5 agenten bedreigd met zware mishandeling. Hij kreeg hiervoor een gevangenisstraf van 6 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar.

De bedreiging vond plaats op 7 juni 2017 in Winterswijk. De man bedreigde de agenten door onder andere met een mes dreigend op hen af te lopen, hen op korte afstand te benaderen en steekbewegingen in hun richting te maken. Deze situatie is zeer bedreigend geweest voor de agenten. Zo bedreigend dat een aantal van hen zich genoodzaakt voelde om waarschuwingsschoten te lossen en zelfs gericht op het onderlijf van de Winterswijker te schieten.

Hoger dan eis

Uit de verklaringen blijkt dat de agenten veel angst hebben gehad en hebben gedacht dat de man hen werkelijk zou aanvallen. De rechtbank vindt dit een zeer ernstig feit en legde – kijkend naar de omstandigheden- een hogere onvoorwaardelijke gevangenisstraf op dan de officier van justitie heeft geëist.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man een schadevergoeding betalen aan de 5 agenten.

Uitspraken

Meest gelezen berichten