Straf voor o.a. beroving op homo-ontmoetingsplaats Elst

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Straf voor o.a. beroving op homo-ontmoetingsplaats Elst
Arnhem, 18 oktober 2016

De rechtbank veroordeelde een 19-jarige man uit Velp voor afpersing, diefstal van pinpassen met bedreiging, het pinnen van geld met de gestolen pinpassen en vrijheidsberoving.  Hij kreeg een gevangenisstraf voor 365 dagen, waarvan 193 voorwaardelijk. Zijn 18-jarige broer  werd vrijgesproken van betrokkenheid bij deze feiten. 

De man heeft de feiten samen met een derde verdachte gepleegd. Deze man is voortvluchtig. Samen benaderden ze het slachtoffer bij een homo-ontmoetingsplaats in Elst.

Bijzondere voorwaarden

Kunstwerk Salomonsoordeel voor het gerechtsgebouw in Arnhem

Over de 19-jarige man zijn verschillende rapportages opgemaakt. Hieruit blijkt dat hij als verminderd toerekeningsvatbaar moet worden beschouwd. Hiermee heeft de rechtbank rekening gehouden bij de strafmaat. Aan het voorwaardelijke deel van de straf zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo moet de man zich onder andere laten behandelen, mag hij geen alcohol drinken en moet hij verblijven in een instelling voor begeleid wonen.

Jeugddetentie

De 18-jarige broer van de dader was ook verdachte in deze zaak. De rechtbank heeft hem vrijgesproken voor alle feiten, omdat zijn betrokkenheid niet kan worden bewezen. Wel vindt de rechtbank bewezen dat de 18-jarige jongen in een auto reed en hij had moeten weten dat deze auto gestolen auto was. Door gebruik te maken van een gestolen auto, heeft de jongen een bijdrage geleverd aan de markt voor gestolen goederen. Op advies van de reclassering heeft de rechtbank bij de veroordeling gekozen voor toepassing van het adolescentenstrafrecht. De jongen is veroordeeld tot 75 dagen jeugddetentie, waarvan 30 dagen voorwaardelijk, met bijzondere voorwaarden. De jongen moet zich onder andere laten behandelen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten