Straf voor overval op Coop in Tiel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Straf voor overval op Coop in Tiel
Arnhem, 25 oktober 2017

De rechtbank veroordeelde 2 mannen uit Tiel (beiden 20 jaar) voor betrokkenheid bij een overval op de Coop in Tiel in 2015. De ene man heeft de overval gepleegd en kreeg 12 maanden jeugddetentie, waarvan 4 maanden voorwaardelijk.  De andere man was medeplichtig aan de overval en kreeg een gevangenisstraf van 360 dagen, waarvan 254 dagen voorwaardelijk opgelegd. Deze man moet ook een werkstraf van 240 uur uitvoeren.

Op 25 september 2015 vond een gewapende overval plaats op de Coop in Tiel. 3 mannen zijn met grof geweld naar binnen gegaan. Zij hebben met gezicht bedekkende kleding en met (nep-)vuurwapens de medewerkers van de Coop die daar aan het werk waren op ernstige wijze bedreigd. 1 van de veroordeelde mannen was direct betrokken bij de overval en de andere man heeft in de buurt met zijn auto staan wachten. Hij is na de overval met 1 van de overvallers weggereden.

Jeugdrecht

Bij de strafmaat liet de rechtbank meewegen dat beiden mannen niet eerder voor een dergelijk feit met politie en justitie in aanraking zijn gekomen. 1 van de mannen was tijdens het plegen van de overval nog minderjarig en is volgens het jeugdrecht berecht. De andere man is volgens het volwassenstrafrecht berecht, omdat hij tijdens de overval meerderjarig was.

Bijzondere voorwaarden en schadevergoeding

Aan de voorwaardelijke gevangenisstraf van de - tijdens de overval al meerderjarige - man zijn bijzondere voorwaarden verbonden, waaronder begeleiding door het Leger des Heils, een behandelverplichting en een contactverbod met medeverdachten en slachtoffers. Beide mannen moeten de slachtoffers schadevergoeding betalen van in totaal ruim 11.000 euro

Uitspraken

Meest gelezen berichten