Straffen voor afpersing in Vaassen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Straffen voor afpersing in Vaassen
Zutphen, 27 januari 2015

De rechtbank heeft twee jongemannen, één minderjarige en de ander net meerderjarig, veroordeeld voor een poging tot afpersing, gepleegd in Vaassen.

Het slachtoffer is hierbij door de minderjarige tegen het hoofd en het lichaam geslagen en met een fietsketting tegen de rug geslagen. Aan de meerderjarige verdachte is een gevangenisstraf van één maand voorwaardelijk opgelegd en een werkstraf voor de duur van 120 uren, met aftrek van de tijd die door verdachte in voorlopige hechtenis is doorgebracht.

Aan de minderjarige verdachte is een voorwaardelijke jeugddetentie van één maand opgelegd met als bijzondere voorwaarde dat veroordeelde zich dient te houden aan de aanwijzingen van de jeugdreclassering, ook als dat behandeling door Accare te Zwolle inhoudt. Daarnaast is aan hem een werkstraf van 120 uur opgelegd.

De rechtbank heeft rekening gehouden met het nagenoeg blanco strafblad van verdachten en hun jeugdige leeftijd. Gelet op de grotere rol van de minderjarige verdachte heeft de rechtbank, ondanks zijn minderjarigheid, in zijn strafoplegging aansluiting gezocht bij de meerderjarige medeverdachte.

Uitspraken

Meest gelezen berichten