Straffen voor geweld en bedreigingen in Tiel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Straffen voor geweld en bedreigingen in Tiel
Arnhem, 05 april 2016

De rechtbank heeft 3 mannen uit Tiel van 20, 22 en 23 jaar oud veroordeeld tot achtereenvolgens een gevangenisstraf, jeugddetentie en een voorwaardelijke gevangenisstraf met een werkstraf. De mannen hebben zich schuldig gemaakt aan meerdere geweldsmisdrijven tegen één slachtoffer en zijn familie.

Geweld en bedreiging

Kennelijke aanleiding voor het geweld is dat het slachtoffer geen drugs meer voor één van de veroordeelde mannen wilde dealen. Het slachtoffer is daarna in korte tijd meerdere keren op straat in elkaar geslagen en geschopt. Bij één incident werden het slachtoffer en zijn vader bewerkt met een ijzeren bal aan een ketting. Verder is het slachtoffer nog via zijn moeder bedreigd met de dood. Ook zijn door één van de mannen de autobanden van het slachtoffer en die van zijn vader en zijn zus lek gestoken. Tot slot is het slachtoffer door één van de mannen opzettelijk met zijn auto aangereden.

De straffen

De veroordeelde mannen zijn niet steeds bij alle incidenten betrokken. Mede daarom verschillen de opgelegde straffen van elkaar.

In de zaak van één van de verdachten is het op advies van de reclassering het jeugdstrafrecht toegepast. Deze man is voor betrokkenheid bij 3 openlijke geweldplegingen, vernieling (het leksteken van de autobanden) en een poging tot zware mishandeling (inrijden met auto op het slachtoffer) veroordeeld tot 24 maanden jeugddetentie waarvan 8 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar.

Een andere man was betrokken bij 3 openlijke geweldplegingen en heeft zich daarnaast schuldig gemaakt aan bedreiging van het slachtoffer. Deze man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden waarvan 8 maanden voorwaardelijk.

De 3e man is vrijgesproken voor de zwaarst wegende feiten, waaronder de geweldpleging met de ijzeren bal. De man is voor 2 andere geweldsfeiten tegen het slachtoffer veroordeeld tot een werkstraf van 160 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden.

De mannen moeten ook schadevergoedingen betalen aan de slachtoffers.

De zaak tegen een 4e verdachte is aangehouden voor het horen van getuigen.

De volledige uitspraken worden binnenkort gepubliceerd

Uitspraken

Meest gelezen berichten