Straffen voor mishandeling in het huis van slachtoffer

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Straffen voor mishandeling in het huis van slachtoffer
Arnhem , 11 augustus 2015

De rechtbank heeft een 47-jarige man uit Zaltbommel een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaren opgelegd voor het medeplegen van een mishandeling met voorbedachte raad, het voorhanden hebben van vuurwapens en munitie en het beledigen van een tweetal agenten. De verdachte heeft daarnaast de bijzondere voorwaarden van een meldplicht en een gedragsinterventie opgelegd gekregen.

Mishandeling

De man heeft zich schuldig gemaakt aan het medeplegen van een mishandeling met voorbedachte raad. De verdachte heeft samen met zijn mededader het slachtoffer in zijn huis in Zaltbommel huis opgezocht, waar zij deuren en ruiten hebben vernield om bij het slachtoffer te komen, die zichzelf had opgesloten in de badkamer. De verdachte en zijn medeverdachte hebben het slachtoffer geslagen en getrapt en daar heeft het slachtoffer pijn en letsel aan overgehouden. De verdachte en zijn medeverdachte hadden hierbij wapens op zak.
Medeverdachte
De medeverdachte van deze mishandeling, een 38-jarige man uit Oss, heeft een werkstraf van 180 uren opgelegd gekregen, alsmede een voorwaardelijke gevangenisstraf met de bijzondere voorwaarden van een meldplicht en elektronische detentie voor het medeplegen van een mishandeling met voorbedachte raad.

De verdachte en zijn medeverdachte moeten een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.

Bezit wapens en belediging

De 47-jarige man heeft zich naast de mishandeling schuldig gemaakt aan het voorhanden hebben van negen vuurwapens en een grote hoeveelheid munitie en het beledigen van twee agenten.

De rechtbank heeft bij het bepalen van de straf rekening gehouden met de aard, de ernst en het aantal feiten. Gelet hierop is de rechtbank van oordeel geweest dat een deels onvoorwaardelijke gevangenisstraf passend en geboden is. De verdachte heeft al een deel van deze gevangenisstraf uitgezeten in voorlopige hechtenis en moet nu nog ruim vier maanden uitzitten.
De volledige uitspraak is via onderstaand ECLI-nummer te lezen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten