Straffen voor vrijheidsberoving in Nijkerk

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Straffen voor vrijheidsberoving in Nijkerk
Arnhem, 15 juli 2014

De rechtbank heeft twee mannen en een vrouw uit Wamel en twee mannen uit Nijmegen veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur voor opzettelijke vrijheidsberoving in Nijkerk.

Eén van de vijf was kort daarvoor opgelicht door het slachtoffer, doordat het slachtoffer er met zijn geld vandoor ging zonder het overeengekomen vuurwerk te leveren. Hierop werd een nieuwe afspraak met het slachtoffer gemaakt, waarna ze het geld van hem terug eisten. Toen het slachtoffer hierop de auto van een van de mannen ontvluchtte, werd hij met verschillende voorwerpen geslagen en terug de auto in gedwongen. Men ging toen met het slachtoffer rondrijden terwijl hij trachtte het geld te regelen, maar voor het zover was kwam de politie tussenbeide.

De rechtbank vindt gijzeling niet bewezen. Daarvoor dient namelijk bewezen te worden dat een ander, niet zijnde het slachtoffer, gedwongen wordt om iets te doen of niet te doen. Om die reden viel de straf lager uit dan de eis van de officier van justitie.

Onderstaand ECLI-nummer verwijst naar de uitspraak van de man die was opgelicht.

Uitspraken

Meest gelezen berichten