Summercourt 2014 in Gelderland en Overijssel van start

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Summercourt 2014 in Gelderland en Overijssel van start
Arnhem, 30 juni 2014

Tien veelbelovende rechtenstudenten maken van maandag 30 juni tot en met donderdag 3 juli van binnenuit kennis met het Openbaar Ministerie Oost-Nederland en de rechtbanken Gelderland en Overijssel. Met een gevarieerd en uitgebreid programma komen de studenten in aanraking met veel facetten van zowel de zittende als de staande magistratuur.

 

Samenwerking

Summercourt wordt dit jaar voor het eerst door het hele land gehouden. Dat betekent dat in elk arrondissement een groep rechtenstudenten een week lang mee loopt. Voor Oost-Nederland betekent dat een samenwerking tussen het Openbaar Ministerie Oost-Nederland, de rechtbank Gelderland en de rechtbank Overijssel. Het programma concentreert zich voornamelijk rond de rechtbanklocaties in Arnhem en Zwolle.

Studenten

De kandidaten die meedoen aan Summercourt zijn geselecteerd na een uitgebreide procedure. In veel gevallen hebben de studenten nog geen keuze gemaakt voor wat betreft hun favoriete rechtsgebied en willen ze de week vooral gebruiken om meer te weten te komen over het werk van de officier en de rechter.

Programma

De studenten wonen tijdens de summercourt-week diverse zittingen bij op verschillende rechtsgebieden. Daarnaast moeten ze ook een aantal verschillende opdrachten doen zoals het naspelen van een civiele zitting, het schrijven van een vonnis en het houden van een requisitoir. Op 4 juli volgt een landelijke afsluiting van het programma.

Kijk voor meer informatie op www.summercourt.nl

Meest gelezen berichten