Taakstraf en rijontzegging voor man uit Hierden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Taakstraf en rijontzegging voor man uit Hierden
Zutphen , 20 oktober 2015

Voor het veroorzaken van een verkeersongeval heeft een 25-jarige man uit Hierden een taakstraf van 140 uur gekregen. Ook mag de man 12 maanden geen motorijtuig besturen.

Rijden onder invloed

De man veroorzaakte op 8 december 2013 in Harderwijk als bestuurder van een personenauto een verkeersongeval. De man had teveel gedronken. Hij had meer dan twee keer de van toegestane hoeveelheid alcoholhoudende drank op. Daarnaast reed de man te hard. Hij is een bocht in gereden, uit de bocht gevlogen en in de berm terechtgekomen. Daarbij is hij tegen een verkeersbord en twee bomen gebotst. De auto is daarna om zijn lengteas gerold en op z’n kant tot stilstand gekomen. De bijrijder liep hierdoor een wervelboogfractuur op.

Straf gelijk aan eis

Naast de werkstraf mag de man 12 maanden geen motorrijtuigen besturen. De rechtbank heeft hiermee een straf opgelegd, die gelijk is aan de eis van de officier van justitie.

Uitspraken

Meest gelezen berichten