Taakstraf en rijontzegging voor veroorzaken verkeersongeval en verzet bij aanhouding

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Taakstraf en rijontzegging voor veroorzaken verkeersongeval en verzet bij aanhouding
Arnhem , 23 oktober 2015

Een 26-jarige man uit Veenendaal is veroordeeld voor het zich verzetten bij een aanhouding in januari 2014. De rechtbank vindt dat niet bewezen kan worden dat als gevolg van dat verzet een politieagent zwaar lichamelijk letsel heeft opgelopen. Voor dat deel volgt dan ook vrijspraak, met tot gevolg dat de verbalisant als benadeelde niet-ontvankelijk wordt verklaard in de vordering.

Ongeval

De man is daarnaast veroordeeld voor het veroorzaken van een verkeersongeval in januari 2015, waarbij zijn partner zwaar gewond raakte. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en raakte met zijn auto van de weg.

Aan de man uit Veenendaal is een taakstraf van 180 uur opgelegd en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van 24 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk.

Uitspraken

Meest gelezen berichten