Taakstraf voor Arnhemse ex-notaris

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Taakstraf voor Arnhemse ex-notaris
Arnhem , 01 oktober 2015

Een 48-jarige voormalig notaris uit Arnhem heeft van de rechtbank een taakstraf gekregen van 180 uur.

Valse aangifte

De rechtbank vindt het bewezen dat de man in zijn functie als notaris opzettelijk een te lage waarde van een woning heeft vermeld. De man vermeldde in een aangifte met betrekking tot een nalatenschap, een verkoopopbrengst terwijl hij op dat moment wist dat de waarde van de woning hoger was.

Als er alleen was naar het bedrag waarmee de betrokkenen benadeeld zijn, zou de rechtbank een celstraf van 3 maanden toepasselijk vinden. Maar omdat de rechtbank ook rekening houdt met een schending van de redelijke termijn, is een taakstraf van 180 uur de uiteindelijke straf.
 
De officier van justitie eiste ook dat de man het beroep van notaris nooit meer mag uitoefenen. De rechtbank gaat hier niet in mee, omdat de man zijn functie had neergelegd. 
 

Medeverdachten vrijgesproken

De man is vrijgesproken van het maken van een valse rekening, witwassen van een geldbedrag en voor het deelnemen aan een criminele organisatie. De 2 medeverdachten, beiden 48 en afkomstig uit Arnhem en Andelst zijn ook vrijgesproken. Zij werden verdacht van witwassen en deelneming aan een criminele organisatie.

Uitspraken

Meest gelezen berichten