Taakstraffen na vernielingen en brandstichtingen in Apeldoorn

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Taakstraffen na vernielingen en brandstichtingen in Apeldoorn
Zutphen , 28 juli 2015

Een 19-jarige Zutphenaar en 3 mannen uit Apeldoorn zijn veroordeeld tot (voorwaardelijke) taakstraffen voor het vernielen en in brand steken van goederen in Apeldoorn. Ook zal de schade aan de benadeelde partijen moeten worden vergoed. 

Coniferen in lichterlaaie

In de nacht van zondag 14 juli en maandag 15 juli 2013 werden in de Apeldoornse wijk Zuidbroek meerdere vernielingen en brandstichtingen gepleegd. Zo is er een glazen kaarsenhouder vernield door daar opzettelijk stenen tegen aan te gooien. Op een voetpad werd een hoeveelheid gras en hout ontvlamd, waardoor het wegdek werd vernield. Verder zijn er vuilcontainers, metalen afvalbakken en kranten – die in de fietstas van een fiets lagen – in brand gestoken. Ook coniferenhagen aan de Anklaarseweg en Aubadestraat moesten het ontgelden en werden in lichterlaaie gezet.     

Vrijgesproken van 3 feiten

Een 21-jarige man uit Apeldoorn is met zijn mededaders veroordeeld voor openlijke geweldpleging tegen goederen. De rechtbank legt een werkstraf voor de duur van 70 uur, waarvan 30 uur voorwaardelijk te met een proeftijd van 1 jaar op. De man hoeft aan de benadeelde partij geen schadevergoeding te betalen

Minderjarig

De 19-jarige Zutphenaar was tijdens het plegen van de strafbare feiten minderjarig. De rechtbank legt hem een voorwaardelijke werkstraf voor de duur van 80 uur op. Een 22-jarige Apeldoorner kreeg een taakstraf van 80 uur, waarvan 30 uur voorwaardelijk. Een 24-jarige man uit Apeldoorn werd veroordeeld tot een werkstraf voor de duur van 100 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk. Daarnaast moet de man samen met de 22-jarige Apeldoorner en de Zutphenaar de schade vergoeden.

Uitspraken

Meest gelezen berichten