Tbs met dwangverpleging voor mishandelingen instelling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Tbs met dwangverpleging voor mishandelingen instelling
Zutphen, 04 september 2017

Een 30-jarige man uit Warnsveld maakte zich schuldig aan 2 pogingen tot zware mishandeling, 2 mishandelingen en een bedreiging in de instelling waar hij op dat moment verbleef. De rechtbank legde hem hiervoor de maatregel van tbs met dwangverpleging op.

Schizofrenie

Rechtbank gelderland, zutphen, strafrecht, uitspraak

De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van 259 dagen, met aftrek, en de maatregel van tbs met dwangverpleging. Deskundigen van het Pieter Baan Centrum hebben geconcludeerd dat bij de man sprake is van een ziekelijke stoornis, namelijk schizofrenie. Zij schatten het risico op herhaling als hoog in. Om dit risico te beperken is volgens de deskundigen intensieve en langdurige behandeling nodig.

De rechtbank volgt de deskundigen en legt aan de man de maatregel van tbs met dwangverpleging op. Ook deelt zij de angst van de deskundigen dat de man nog ernstiger feiten zal gaan plegen, de maatregel is nodig om dat risico te beperken. Voor het opleggen van een gevangenisstraf naast de maatregel van tbs met dwangverpleging, ziet de rechtbank geen reden.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man een schadevergoeding van in totaal ruim 2.000 euro betalen aan 3 slachtoffers die daarom hebben verzocht.

Uitspraken

Meest gelezen berichten