Toepassing ISD maatregel voor bedreiging, mishandelingen en overtreding gebiedsverbod

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Toepassing ISD maatregel voor bedreiging, mishandelingen en overtreding gebiedsverbod
Zutphen, 24 september 2014

De rechtbank Gelderland legt de ISD-maatregel* op aan een 36 jarige man uit Deventer wegens het plegen van mishandelingen en een bedreiging. Voor tweemaal de overtreding van een opgelegd gebiedsverbod heeft de rechtbank volstaan met een schuldigverklaring zonder straf.

Mishandeling en overtreding gebiedsverbod

De man heeft zijn zwager mishandeld in een café. Daarnaast heeft verdachte, na enig geduw en getrek , een harde vuistslag uitgedeeld aan een man op straat. Het slachtoffer is hierdoor buiten bewustzijn geraakt. Verdachte heeft bovendien zijn buurman bedreigd door over de schutting naar hem te roepen. Daarnaast heeft verdachte tweemaal een opgelegd gebiedsverbod overtreden.

​Schuldig zonder oplegging straf

De rechtbank heeft aan verdachte, conform de eis van de officier van justitie, een ISD-maatregel van 2 jaar opgelegd, zowel ter bescherming van de maatschappij als voor verdachte zelf. De maatregel levert immers ook een bijdrage aan de oplossing van verslavingsproblematiek.
Voor de overtredingen van de opgelegde gebiedsverboden heeft de rechtbank verdachte schuldig verklaard zonder de oplegging van een straf, omdat er al een ISD maatregel is opgelegd.

ISD Maatregel*

ISD staat voor plaatsing in een instelling voor stelselmatige daders. De ISD-maatregel is een maatregel om veelplegers, ook wel draaideurcriminelen genoemd, te plaatsen in een speciale inrichting voor een periode van maximaal twee jaar. Afhankelijk van de motivatie van de ISD-veroordeelde, wordt een specifieke behandeling in die inrichting aangeboden.

Uitspraken

Meest gelezen berichten