Trio uit Apeldoorn veroordeeld voor openlijk geweld

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Trio uit Apeldoorn veroordeeld voor openlijk geweld
Zutphen, 15 december 2017

De rechtbank veroordeelde 3 mannen uit Apeldoorn van respectievelijk 19, 20 en 21 jaar tot gevangenis- en taakstraffen voor openlijke geweldpleging.

Samen met een vierde dader zijn de mannen op 19 augustus 2017 tijdens het nachtelijk uur in beschonken en opgefokte toestand naar de woning van het slachtoffer gegaan om verhaal te halen. De aanleiding was - onder meer-  een eerder die dag van het slachtoffer ontvangen app-bericht. Doordat een van de mannen heel hard op de voordeur van het slachtoffer heeft gebonsd, voelde het slachtoffer, die lag te slapen, zich zo bedreigd dat hij uit zijn woning de straat op is gevlucht op zoek naar hulp. Buiten hebben de mannen het slachtoffer 2 keer aangevallen en hem geschopt en geslagen. Het slachtoffer heeft als gevolg van het geweld pijn en letsel opgelopen. 

Jeugdstrafrecht

De rechtbank heeft de 19-jarige man berecht volgens het jeugdstrafrecht en veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur, waarvan 50 uur voorwaardelijk. Daarnaast moet de man een gedragstraining volgen.

Cel- en werkstraf

De 20-jarige man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 42 dagen, waarvan 30 dagen voorwaardelijk, en een werkstraf van 100 uur. Daarnaast moet de man meewerken aan een ambulante behandeling en mag hij op geen enkele manier contact hebben met het slachtoffer. Ook mag hij niet op het terrein waar het slachtoffer woont komen.

Taakstraf

De 21-jarige man is veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur, waarvan 80 uur voorwaardelijk. Daarnaast moet de man een cognitieve vaardigheidstraining volgen.

Schadevergoeding

Tot slot moeten alle 4 de daders gezamenlijk een schadevergoeding aan het slachtoffer betalen. Vanwege de ernst van de zaak heeft de rechtbank de mannen zwaarder gestraft dan geëist door de officier van justitie.

Uitspraken

Meest gelezen berichten