Trio uit Arnhem cel in voor afpersing en bedreiging

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Trio uit Arnhem cel in voor afpersing en bedreiging
Arnhem, 24 mei 2017

De rechtbank Gelderland veroordeelde 3 Arnhemmers tot een gevangenisstraf van 12 maanden. De mannen maakten zich onder andere schuldig aan afpersing en bedreiging.

Deze strafbare feiten vonden plaats tussen december 2016 en januari 2017. De mannen hebben aangever afgeperst en daarbij een geldbedrag van hem ontvangen. Vervolgens is een familielid gedwongen om contact op te nemen met het slachtoffer om er zo voor te zorgen dat hij nogmaals een geldbedrag zou betalen. Daarnaast hebben de mannen een persoon bedreigd. Verder hebben de mannen geprobeerd om het slachtoffer voor een tweede keer af te persen, maar dit is bij een poging gebleven.

De rechtbank heeft de mannen vrijgesproken van het dwingen van de zoon van aangever om contact op te nemen met aangever, nu dit als een poging ten laste is gelegd.

Geen gebruik wapen

Bij de strafmaat heeft de rechtbank rekening gehouden met onder andere de omstandigheden dat zij minder bewezen acht dan de officier van justitie en dat er geen gebruik is gemaakt van een vuurwapen. Om die reden vallen de straffen lager uit.

Uitspraken

Meest gelezen berichten