Trio veroordeeld voor GBL-handel en bezit harddrugs

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Trio veroordeeld voor GBL-handel en bezit harddrugs
Arnhem, 23 maart 2016

Drie mannen - die afkomstig zijn uit de omgeving van Nijmegen – zijn veroordeeld tot een deels voorwaardelijke gevangenisstraf voor drugshandel en -bezit. Zowel aan de 34- als 50-jarige man is een celstraf van 10 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk, opgelegd. Een 44-jarige medeverdachte is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk. 

Schoonmaakmiddel

De mannen worden verdacht van het kopen, invoeren en verkopen van GBL. Dat is een agressief schoonmaakmiddel en bovendien de belangrijkste grondstof voor het maken van de harddrug GHB. De mannen hadden moeten vermoeden dat die GBL bestemd was voor het maken van GHB voor zowel in het binnen- als in het buitenland. Daarnaast waren de mannen in het bezit van harddrugs.

Blanco strafblad

Bij de strafmaat heeft de rechtbank onder andere rekening gehouden met de zwaarte van de vergrijpen en de verschillende rollen van de mannen. Ook heeft de rechtbank in het voordeel van de mannen rekening gehouden met hun - blanco - strafblad en het feit dat het strafproces lang heeft geduurd.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten