Trio veroordeeld voor invoeren cocaïne vanuit Curaçao

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Trio veroordeeld voor invoeren cocaïne vanuit Curaçao
Arnhem, 03 augustus 2016

De rechtbank veroordeelde een 29-jarige man uit Curaçao voor het invoeren van cocaïne in Nederland en het meerdere keren voorbereiden en bevorderen hiervan. Hij kreeg hiervoor een gevangenisstraf van 24 maanden opgelegd. Deze feiten pleegde hij samen met zijn 25-jarige zus uit Arnhem. Zij is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden waarvan 4 maanden voorwaardelijk.

De man verstuurde vanuit Curaçao meerdere postpakketten naar Nederland. Hierbij zijn de broer en zus geholpen door een 35-jarige vrouw uit Arnhem, die de pakketten met cocaïne liet bezorgen op haar woonadres. Zij kreeg een celstraf van 8 maanden waarvan 4 maanden.

In februari 2016 liepen zij tegen de lamp nadat douanemedewerkers op Schiphol een postpakket aantroffen waarin Cocaïne zat. Net na ontvangst van het pakketje zijn de zus en de 35-jarige vrouw in de woning van laatstgenoemde aangehouden. Uit de verklaringen bleek dat het trio in de dagen voor de aanhouding contact hebben gehad over de verzending van het postpakket. 


Uitspraken

Meest gelezen berichten