Twaalf jaar gevangenisstraf voor moordenaar van vrouw in Zutphen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Twaalf jaar gevangenisstraf voor moordenaar van vrouw in Zutphen
Zutphen, 10 september 2014

De rechtbank Gelderland heeft een 50-jarige man uit Arnhem veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf voor de moord op een 44-jarige Zutphense vrouw. De vrouw werd op 25 november 2013 in haar woning van het leven beroofd.

De man was in de vroege ochtend van 25 november 2013 weloverwogen, vanuit Arnhem, op weg gegaan naar Zutphen. De verdachte was daarbij, naar eigen zeggen, vol wraakgevoelens over het beëindigen van de relatie door het slachtoffer. De verdachte heeft zijn eigen wens om haar en zichzelf te laten sterven, laten prevaleren boven het recht op leven van zijn ex-vriendin.

Het slachtoffer in deze zaak stond, volgens de nabestaanden, na een moeilijke periode weer volop in het leven. Ze was blij met haar nieuwe baan en de band die zij met haar kinderen had. Verdachte heeft met zijn daad - een delict met een onomkeerbaar gevolg - onherstelbaar verdriet en gemis aan haar kinderen, haar ouders, haar zus en overige familie en alle anderen die haar na hebben gestaan, toegebracht.

De rechtbank wijst aan de nabestaanden van het slachtoffer een schadevergoeding voor derving levensonderhoud toe. Voor de overige schadevergoedingen kunnen de nabestaanden zich wenden tot de civiele rechter.

De rechtbank vindt de strafoplegging zoals door de officier gevorderd, waarbij duidelijk ook rekening is gehouden met de verminderde toerekeningsvatbaarheid van de verdachte, passend en geboden.

Uitspraken

Meest gelezen berichten