Twee jaar ISD voor diefstallen en afpersing

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Twee jaar ISD voor diefstallen en afpersing
Arnhem, 08 juli 2014

De rechtbank Gelderland heeft vandaag een 34-jarige man uit Nijmegen veroordeeld tot twee jaar ISD voor twee diefstallen en afpersing. De maatregel ISD is een maatregel om stelselmatige daders in een speciale inrichting te plaatsen.

Veelpleger

De man is een veelpleger. Hij is al vele malen veroordeeld voor vermogens- en geweldsdelicten. Ook nu wordt hij weer veroordeeld voor diefstal en afpersing. Deze feiten bezorgen de samenleving als geheel en de slachtoffers ernstige overlast. De rechtbank legt de ISD maatregel op om de maatschappij te beschermen en om te voorkomen dat de man opnieuw soortgelijke feiten pleegt. Deze straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Niet passend

Eerder voorwaardelijk opgelegde straffen worden niet ten uitvoer gelegd. De rechtbank vindt dit niet passend nu de verdachte wordt veroordeeld tot ISD voor de duur van twee jaar.
De benadeelde partij wordt door de rechtbank niet-ontvankelijk verklaard in de vordering, omdat die vordering onvoldoende en te vaag is onderbouwd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten