Twee jaar cel en tbs wegens meermalen verkrachten van huisgenote

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Twee jaar cel en tbs wegens meermalen verkrachten van huisgenote
Arnhem, 04 augustus 2014

Een 53-jarige man uit Nijmegen is veroordeeld wegens mishandeling en verkrachting (beide: meermalen) van een vrouw bij wie hij enige maanden inwoonde. Kort nadat hij bij de vrouw was ingetrokken, ontpopte hij zich als een agressieve man, die de vrouw stelselmatig vernederde, kleineerde en mishandelde. Op die manier verwierf hij overwicht op haar en dwong hij haar tot seks.

Deskundigen van het Pieter Baan Centrum concluderen dat de man een ernstige narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft. Onder stress heeft hij momenten van paranoïdie. De kans op herhaling van strafbare feiten is reëel. Zij adviseren tot oplegging van tbs met dwangverpleging.
De rechtbank sluit zich aan bij de bevindingen van de deskundigen.
Zij veroordeelt de man, conform de eis van de officier van justitie, tot een gevangenisstraf van twee jaren en tbs met dwangverpleging. Ook moet de man een schadevergoeding aan de vrouw betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten