Twee jaar gevangenisstraf voor zware mishandeling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Twee jaar gevangenisstraf voor zware mishandeling
Arnhem, 09 juli 2014

De rechtbank Gelderland heeft een 38-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar voor onder meer zware mishandeling van een 64-jarige vrouw.

Meermalen geslagen en gepind met haar pinpas

De man heeft meermalen in het gezicht van de vrouw gestompt/geslagen waardoor ze bewusteloos is geraakt en een gebroken neusbeen en gebroken oogkas heeft opgelopen. Nadat de man de vrouw bewusteloos heeft achtergelaten heeft hij haar pinpas gepakt en is hiermee geld gaan pinnen en heeft ook nog tweemaal geprobeerd geld te pinnen. Verdachte was bekend met de pincode van de vrouw nu hij wel eens boodschappen voor haar deed omdat zij hier zelf niet altijd fysiek toe in staat was. Verdachte deed dit alles terwijl hij al enkele jaren een goede band had met de vrouw en hij soms onderdak en te eten en te drinken aangeboden kreeg van haar.

Geen wroeging

Bij het bepalen van de strafmaat heeft de rechtbank ook rekening gehouden met de omstandigheid dat verdachte totaal geen wroeging toont en de schuld volledig buiten zichzelf en zelfs bij de vrouw legt. 

Uitspraken

Meest gelezen berichten