Twee jaar inrichting na mishandeling en bedreiging zwangere ex-partner

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Twee jaar inrichting na mishandeling en bedreiging zwangere ex-partner
Zutphen, 08 juli 2016

De rechtbank heeft een 25-jarige man uit Heerde veroordeeld voor mishandeling, bedreiging, vernieling en het in bezit hebben van harddrugs. Hij werd veroordeeld tot een plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD) voor de duur van 2 jaar.

Amfetamine aangetroffen

De man had een woordenwisseling met zijn ex-partner, die zwanger van hem was. Hij sloeg haar, vernielde haar auto en bedreigde haar en de baby. Bij zijn aanhouding trof de politie amfetamine aan. De man verklaarde een deel van de amfetamine te hebben weggegeven aan een ander. Volgens de politie is het bezit, vervoer en het verstrekken van de amfetamine bewezen.

Meewerken aan maatregel

Vanwege het strafblad van de man, zijn verslavingsproblematiek en het feit dat eerdere begeleiding en behandeling moeizaam verliepen en mislukten is een ISD-maatregel opgelegd. De man wil daaraan meewerken.

Uitspraken

Meest gelezen berichten