Twee mannen veroordeeld voor poging afpersing en wapenbezit

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Twee mannen veroordeeld voor poging afpersing en wapenbezit
Zutphen, 30 december 2016

De rechtbank veroordeelde een 47-jarige consultant uit Haren (Duitsland) en een 24-jarige voetbalmakelaar uit Wormerveer voor het plegen van een poging tot afpersing. De mannen krijgen beiden 9 maanden gevangenisstraf, waarvan 3 voorwaardelijk. De consultant bezat daarnaast een verboden (vuur)wapen. Hiervoor krijgt hij een boete van 550 euro

Afpersing niet gelukt

De mannen hebben met de hulp van tenminste één onbekend gebleven persoon in 2015 het slachtoffer bedreigd. Zij wilden 40.000 euro van haar los te krijgen. De bedreigingen zijn gedaan tijdens ‘huisbezoeken’ en via telefoontjes en tekstberichten. De afpersing is niet gelukt omdat de politie werd ingeschakeld.

Zwaardere straf dan geëist

De rechtbank beschouwt de poging tot afpersing als een zeer ernstig feit waarop men slechts kan reageren met een grotendeels onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Om die reden legt de rechtbank een zwaardere straf op dan de werkstraf die werd geëist door de officier van justitie.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten