Uitspraak verkeersongeval Harskamp

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Uitspraak verkeersongeval Harskamp
Arnhem, 18 juli 2014

Een 29-jarige man uit Harskamp is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 15 maanden en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van vier jaren voor het veroorzaken van een verkeersongeval.

De man is, onder invloed van een aanzienlijke hoeveelheid alcohol in de berm aan de rechterzijde van de Otterloseweg in Harskamp geraakt en door een stuurbeweging met overcorrectie in de linker berm terecht gekomen. De man heeft op 11 januari van dit jaar zijn auto niet onder controle kunnen houden en is tegen een boom gereden. Een vriend van de man, die aan de passagierszijde van de auto zat, is door het ongeval overleden. De man heeft naar het oordeel van de rechtbank dermate onvoorzichtig gereden dat het aan zijn schuld is te wijten dat een ongeval is veroorzaakt waardoor de vriend om het leven is gekomen.

De volledige uitspraak is via onderstaand ECLI-nummer te lezen.

Meest gelezen berichten