Ulftenaar veroordeeld voor medeplegen hennepteelt in ondergrondse zeecontainers en kelder

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Ulftenaar veroordeeld voor medeplegen hennepteelt in ondergrondse zeecontainers en kelder
Arnhem, 21 september 2016

Een 43-jarige Ulftenaar is vandaag veroordeeld voor het samen met anderen opzetten en uitbaten van een professionele hennepkwekerij. De man krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden, met een proeftijd van 2 jaar, en een werkstraf van 240 uur.

Schuur met kelderruimte gebouwd

In Ulft -op het terrein bij de toenmalige woning van de man- zijn twee zeecontainers in de grond geplaatst en ingericht als hennepkwekerij. Ook heeft de man een schuur gebouwd met daaronder een kelderruimte. In deze kelder was ook een kwekerij ingericht.

Om de hennepkwekerij van stroom te kunnen voorzien was ook een illegale elektriciteitsaansluiting aangelegd. Ook dit is een zeer ernstig feit, omdat er door dergelijke aansluitingen (brand)gevaarlijke situaties ontstaan.

Blanco strafblad

Bij de veroordeling heeft de rechtbank rekening gehouden met de professionaliteit en grootte van de kwekerijen. Verder speelt mee dat er in het dossier aanwijzingen zijn voor meerdere oogsten. Ook is rekening gehouden met het blanco strafblad van de man.

Winst uit hennepteelt betalen

Daarnaast vindt de rechtbank het aannemelijk dat de man in de periode van medio 2011 tot en met 26 mei 2015 winst heeft gemaakt met de hennepteelt. De man wil geen inzicht geven in de betrokkenheid van de medeverdachten en de verdeling van de buit. Daarom schat de rechtbank de winst, en dus het bedrag dat de man moet betalen, op 135.407,77 euro. 

Uitspraken

Meest gelezen berichten