Vaassenaar vrijgesproken van mishandeling partner

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vaassenaar vrijgesproken van mishandeling partner
Zutphen, 18 juli 2016

Een 56-jarige man uit Vaassen is vrijgesproken van het mishandelen van zijn vrouw. Volgens de rechtbank kan niet worden vastgesteld wat er precies is gebeurd.

De man werd ervan verdacht dat hij zijn vrouw in november 2015 zou hebben mishandeld. Dit had de vrouw aan haar buurman, de politie en medewerkers in het ziekenhuis verteld. Maar de verklaringen van de vrouw vinden geen steun in de verklaringen van de getuigen, omdat niemand bij het incident aanwezig was. De vrouw gaf in het ziekenhuis geen toestemming voor onderzoek van haar letsel. Ook wilde ze niet dat er in ziekenhuis foto’s werden gemaakt van haar verwondingen. De Vaassenaar ontkende de mishandeling en verklaarde dat zijn vrouw was uitgegleden en zich daarbij had verwond.

Voordeel van de twijfel

Volgens de rechtbank kan niet worden vastgesteld wat er precies is gebeurd. Dat de man zijn vrouw zou hebben mishandeld kan niet worden uitgesloten. Evenmin kan worden uitgesloten dat de vrouw is gevallen en zich daarbij heeft verwond. Daarom krijgt de man het voordeel van de twijfel.

Uitspraken

Meest gelezen berichten