Vader en zoons gestraft voor fors geweld in uitgaanscentrum Nijmegen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vader en zoons gestraft voor fors geweld in uitgaanscentrum Nijmegen
Arnhem, 16 december 2014

Drie Nijmegenaren zijn door de rechtbank Gelderland bestraft voor het in elkaar slaan van twee willekeurige slachtoffers. De vader (41) en één van de zoons (22) gaan de cel in voor respectievelijk acht en tien maanden (deels voorwaardelijk).

De 22-jarige zoon wordt gezien als de aanstichter en is vaker voor dit soort delicten veroordeeld. De straf voor de vader is hoger dan geëist door de officier van justitie, hij heeft een groot aandeel gehad in het geweld.

De oudere zoon (25) krijgt een werkstraf, conform de eis van de officier van justitie. Dit is een veel lagere straf dan is opgelegd aan zijn vader en broer, omdat zijn aandeel in het geweld aanzienlijk kleiner was en hij niet eerder is veroordeeld.

De mannen waren samen uit in het centrum van Nijmegen. Zij hebben de confrontatie opgezocht met willekeurige slachtoffers en daarbij fors geweld gebruikt. Hierdoor hebben de slachtoffers aanzienlijk letsel opgelopen aan hun hoofd.

Meest gelezen berichten