Vader en zoons krijgen gevangenisstraf voor verkopen harddrugs Zutphen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vader en zoons krijgen gevangenisstraf voor verkopen harddrugs Zutphen
Arnhem, 27 september 2016

De rechtbank veroordeelde vandaag een 47-jarige vader en zijn 23-jarige en 26-jarige zoons tot gevangenisstraffen van respectievelijk 16, 14 en 12 maanden. Zij zijn schuldig bevonden aan het verkopen van harddrugs.

Drugs verkopen vanuit woning

De mannen verkochten van november 2014 tot februari 2016 harddrugs vanuit de Zutphense woning van de vader en de oudste zoon. De vader en de oudste zoon hadden daarnaast ook verboden wapens in hun woning liggen. Omdat de jongste zoon niet in het huis woonde vanuit waar de drugs werd verkocht, gaat de rechtbank ervan uit dat hij minder intensief harddrugs heeft verkocht dan zijn vader en broer. De rechtbank heeft hem dan ook een lagere straf opgelegd.

Winst uit drugshandel betalen

Tot slot vindt de rechtbank het aannemelijk dat de mannen in de periode van 13 maanden winst hebben gemaakt met de drugshandel. De rechtbank schat deze winst, op 10.000 euro. Dit bedrag moeten zij terug betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten