Laden...

Vakkundige jury beoordeelt essays

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vakkundige jury beoordeelt essays
Gelderland, 31 juli 2019

De rechtbank Gelderland vraagt studenten een essay te schrijven over rechtspraak zonder obstakels. Een rechter krijg je niet zomaar te zien en te spreken. Er zijn veel formele regels en andere drempels. Maar wat is nuttig en wat is overbodig en (hoe) moet het anders? Doe mee aan onze essaywedstrijd en geef je mening!

Jury

Een interne commissie beoordeelt alle inzendingen. Een jury kiest vervolgens uit een shortlist de winnaar. Essays die vóór 26 augustus 2019 bij de rechtbank binnen zijn, worden in de wedstrijd meegenomen. De jury bestaat uit:

Alle essays die in de shortlist komen, leggen we voor aan de jury. De jury selecteert uiteindelijk de 3 beste essays. Deze studenten winnen een stagedag naar keuze bij de rechtbank Gelderland. Natuurlijk kiest de jury ook de beste inzending. De winnaar wordt beloond met een geldbedrag van 750 euro. Dit bedrag stelt Stichting Legal Valley ter beschikking. Daarbij maakt hij of zij kans op een publicatie op Rechtspraak.nl en andere vaksites.

Interesse?

Ben je student en heb je interesse om deel te nemen aan de Essaywedstrijd? Meld je alvast aan zodat we weten dat jouw essay eraan komt. Stuur uiterlijk vóór 26 augustus 2019 jouw essay in via communicatie.rb-gel@rechtspraak.nl.

Vermeld bij het inzenden van je essay:
• je contactgegevens
• de naam van je onderwijsinstelling en
• en studierichting

Als laatste vragen we je aan te geven wat je van de rechtbank Gelderland als prijs zou willen ontvangen (zie Jury).

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking is op de laatste dag van de Week van de Rechtspraak, vrijdagmiddag 27 september 2019 bij de rechtbank Gelderland in het Paleis van Justitie in Arnhem. De inzenders van de 3 beste essays krijgen een speciale uitnodiging. Iedereen is van harte welkom om te komen.

Vragen?

Neem voor vragen over de essaywedstrijd contact op met communicatie.rb-gel@rechtspraak.nl.
Kijk voor de actievoorwaarden bij rechtbank Gelderland op Rechtspraak.nl of check Facebook.

Uitspraken