Varkenshoudster uit Wehl moet varkenshutten verplaatsen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Varkenshoudster uit Wehl moet varkenshutten verplaatsen
Arnhem, 14 juli 2017

De voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland heeft vandaag het verzoek om voorlopige voorziening van een varkenshoudster uit Wehl afgewezen. De varkenshoudster moet de varkenshutten verplaatsen naar een locatie binnen het bouwvlak. 

In strijd met bestemmingsplan

De schuilhutten maken onderdeel uit van de natuurlijke varkenshouderij die de varkenshoudster exploiteert. Volgens de gemeente zijn de schuilhutten in strijd met het bestemmingsplan. De hutten staan buiten het bouwvlak en dat verbiedt het bestemmingsplan. De varkenshoudster maakte tegen dat besluit bezwaar en vroeg de voorzieningenrechter het besluit te schorsen.

Verzoek afgewezen

Het verzoek om het besluit te schorsen is afgewezen. Volgens de voorzieningenrechter leveren de varkenshutten inderdaad strijd met het bestemmingsplan op. Ook het overgangsrecht van het bestemmingsplan kan de varkenshoudster niet baten. Dat de varkenshoudster tegen het bestemmingsplan in beroep is gegaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State doet er niet aan af dat het bestemmingsplan in werking is getreden en zij zich hieraan moet houden. De voorzieningenrechter vindt verder dat de varkenshoudster de varkenshutten op korte termijn naar een locatie binnen het bouwvlak kan verplaatsen. Dat de bedrijfsvoering dan niet kan worden voortgezet, heeft de varkenshoudster volgens de voorzieningenrechter niet aannemelijk gemaakt.

Voorlopig oordeel

De uitspraak van de voorzieningenrechter is een voorlopig oordeel. De gemeente zal nu eerst een beslissing op het bezwaar van de varkenshoudster moeten nemen. Tegen die beslissing op bezwaar kan zij eventueel beroep instellen bij de rechtbank.

Uitspraken

Meest gelezen berichten