Verdenking genocide onvoldoende onderbouwd

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Verdenking genocide onvoldoende onderbouwd
Arnhem , 20 oktober 2015

De rechtbank heeft uitspraak gedaan in een zaak over de intrekking van de Nederlandse nationaliteit van een uit Rwanda afkomstige man.

Volgens de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie is de man betrokken geweest bij de genocide in Rwanda in 1994 zonder dit te melden bij het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit. De staatssecretaris baseert deze betrokkenheid voornamelijk op een rapport uit 2010 van de mensenrechtenorganisatie African Rights.

Onvoldoende onderzoek

De rechtbank vindt dat de staatssecretaris onvoldoende onderzoek heeft gedaan naar de bronnen die in het rapport van African Rights zijn gebruikt. Ook de andere bronnen waarop de verdenking van betrokkenheid waarop de genocide zijn gebaseerd zijn onvoldoende. Dit betekent dat de staatssecretaris een uitgebreider onderzoek moet doen naar de beschuldigingen over de deelname aan de Rwandese genocide. Het beroep is daarom gegrond verklaard.

Uitspraken

Meest gelezen berichten