Verkoop van stallen in Brummen moet doorgaan

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Verkoop van stallen in Brummen moet doorgaan
Verkoop van stallen in Brummen moet doorgaan, 15 juli 2014

De koper van enkele stallen in Brummen moet de overeenkomst toch nakomen. Beide partijen dachten een goede deal te hebben gemaakt: verkoper ontving de koopsom voor zijn te slopen stallen en de koper kon haar bedrijf in het buitengebied uitbreiden met de vierkante meters die zij bij verkoper had gesloopt.

Bouwvergunning

Koper kwam de overeenkomst niet na onder meer omdat geen sprake zou zijn van een bouwrecht op zijn terrein. De voorzieningenrechter is van oordeel dat de gemeente een positieve principe-uitspraak heeft gedaan over de bedrijfsuitbreiding, zodat wel sprake is van een bouwrecht in de zin van de koopovereenkomst. Het is verder aan de koper zelf te wijten dat nog geen zekerheid bestaat over de benodigde bestemmingswijziging en de verkrijging van een bouwvergunning ten behoeve van haar bedrijfsuitbreiding, omdat zij geen aanvraag om bestemmingswijziging ingediend. Zij had dat voor 1 april 2013 moeten doen. Die passieve houding mag er niet toe leiden dat zij (nog) niet aan haar betalingsverplichting jegens eiser hoeft te voldoen. Dat geldt ook voor de verplichting van gedaagde tot het slopen van de opstallen.

Voorschot

Verkoper heeft onvoldoende spoedeisend belang bij toewijzing van een voorschot op de contractuele boete, dus die vordering wordt afgewezen.

Meest gelezen berichten